Corona-uitbraak UMCG nog niet onder controle

Sinds de update van woensdag 24 februari zijn twee patiënten en vier medewerkers positief getest. In totaal zijn er nu 28 besmette patiënten en 34 besmette medewerkers gevonden.

De uitbraak op C2 is daarmee nog niet geheel onder controle. ‘Dankzij alle maatregelen die we de afgelopen weken hebben genomen zijn extra besmettingen voorkomen’, zegt Marjolein Knoester, chef de clinique van Medische Microbiologie en Infectiepreventie. ‘Het is echter nog niet gelukt om dit virus, waarvan we weten dat het de Britse variant betreft, volledig te contoleren. We zien nu dat er op andere afdelingen kleine clusters van besmettingen zijn: op de Intensive Care en de afdelingen D3 en D4. Mogelijk zijn deze besmettingen gelinkt aan de uitbraak op C2; dit onderzoeken we nu.’

Update woensdag 3 maart:
Het virus is inmiddels ook op andere afdelingen opgedoken. In totaal zijn nu 28 patiënten en 42 medewerkers besmet. Van acht medewerkers is nog niet duidelijk op welke afdeling ze de besmetting hebben opgelopen. Eén patiënt is overleden. Er zijn nu 70 mensen besmet.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *