Coronamaatregelen voor een veilige en bereikbare binnenstad

Maatregelen om 1,5 meter afstand te houden

Voor een veilige en bereikbare binnenstad waarin bezoekers de noodzakelijke 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden zijn maatregelen noodzakelijk. Samen met de ondernemers en horeca heeft de gemeente Groningen afspraken gemaakt. De basisgedachte is dat voetgangers en fietsers de ruimte moeten hebben, zodat zij op een veilige manier naar en door de binnenstad kunnen bewegen en winkels en horecagelegenheden kunnen bezoeken. De nadruk in deze fase, die de gemeente samen met de ondernemers uitwerkt, ligt op: houd afstand, voorkom en vermijd drukte.

Ruimte voor voetgangers
De gemeente en de ondernemers nemen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het afstand houden nu het drukker wordt in de binnenstad mogelijk blijft.

Winkelstraten met veel voetgangers en weinig ruimte worden tussen 12.00 en 19.00 uur afgesloten voor het fietsverkeer. Het gaat o.a. om de Brugstraat, Guldenstraat en Vismarkt. De afsluiting voor fietsers geldt ook voor de Werkmanbrug bij het Museum en de Trompbrug. Beide bruggen zijn te smal voor veilig gebruik op 1,5 meter afstand van voetgangers én fietsers. De alternatieve fietsroutes lopen via de Emmabrug, Herebrug en Oosterstraatbrug.

Fietsenstalling
Fietsen moeten op drukke dagen niet in winkelstraten, maar aan de rand van de binnenstad, bijvoorbeeld langs de Diepenring, in zijstraten en op de Ossenmarkt gestald worden. De gemeente creëert hier extra stallingsmogelijkheden. In de meeste winkelstraten geldt een parkeerverbod voor fietsen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *