Coronavirus bij leerling OBS Beijumkorf

De GGD heeft gisteren bij één van de leerlingen van OBS De Beijumkorf het coronavirus vastgesteld. Volgens het Openbaar Onderwijs Groningen gaat het naar omstandigheden goed met de leerling.

Ouders
De ouders van de leerlingen zijn op de hoogte gebracht van de besmetting. Ouders hebben e-mail adres ontvangen waar ze de komende tijd eventuele gezondheidsklachten van hun kinderen kunnen melden.

De GGD heeft de leiding over de vervolgstappen in samenwerking met de school en het regieteam vanuit het bestuur. Voor nu vindt er eerst een contactonderzoek plaats. De richtijnen van het RIVM en ook de GGD zijn dat alle leerlingen gewoon naar school kunnen. Voor de leerlingen gelden de bestaande leefregels: iedereen let extra op de gezondheid, hygiëne en eventuele klachten.

Ontwikkeling COVID-19 in Groningen
Sinds het begin van de epidemie is bij 367 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Van deze 367 personen zijn er 190 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat tot 1 juni niet alle inwoners met klachten konden werden getest. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

De afgelopen week zijn er 7 nieuwe besmettingen bij gekomen, maar geen nieuwe overledenen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *