D66 grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingsuitslagen Gemeenteraad-7008Forse winst voor de D66 en SP. D66 neemt met negen zetels de eerste plek over van de PvdA in de stad. 

De PvdA is de grote verliezer van de gemeenteraadsverkiezingen. De partij een historische nederlaag. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de PvdA daar niet meer de grootste.

Hij durfde er alleen maar over te dromen. Jetze Luhoff, fractievoorzitter namens D66 in de gemeente Groningen. De partij heeft woensdag haar zetels meer dan verdubbeld. ‘Dit had ik echt niet verwacht’, vertelt een stralende Luhoff

De historische afstraffing komt hard aan bij de PvdA. ‘Als partij hebben we een goede campagne gehad. We hebben de afgelopen jaren ook goede dingen in de stad gedaan. Maar blijkbaar waardeerde de kiezer dit niet. We moeten daarom goed nadenken over wat dit verlies betekent voor onze fractie.’

Voor het CDA ook zeker een spannende avond, laat Anne Kuik weten. Blijft het twee of mogen we hopen op winst. Het laatste was het geval met een winst van één zetel.

Foto’s: Siebrand Wiegman

UITSLAG GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN:

Zetels: Aantal zetels winst/verlies:
PvdA 6 -3
VVD 3 -3
GroenLinks 4 -1
Stadspartij 3 -2
SP 6 +2
D66 9 +5
CDA 3 +1
ChristenUnie 2 0
Student en Stad 2 +1
Partij voor de Dieren 1 0
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar D66 grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

  1. Hein Folkers schreef:

    Goh… Wat moest Karin Dekker daar nou ?
    Die was toch kleuter juffrouw geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *