Dader van moord op hoer is mogelijk een hoerenloper

vishoek_groningenIn het onderzoek naar de dood van een 43-jarige prostituee aan de Vishoek is de politie op zoek naar een man. Dinsdagavond is kort voor middernacht in een pand aan de Vishoek het dode lichaam aangetroffen van de vrouw. Ze is door geweld om het leven gebracht. Direct na deze vondst is de politie een grootscheeps onderzoek begonnen.

Het team dat sinds afgelopen nacht met het onderzoek bezig is, heeft aanwijzingen dat de verdachte in deze zaak een man is. Het gaat daarbij vermoedelijk om een klant die vaker in deze omgeving is gezien. Het betreft een blanke Nederlandse man in de leeftijd van 45 tot 50 jaar. Hij spreekt met een Groningse tongval. Hij heeft kort haar, zogenaamd ‘peper-en-zout-kleurig’. Hij draagt geen baard of snor. De man droeg vannacht vermoedelijk een blauwe jas met een dikke donkere kraag. De man is weggelopen uit het pand waar de vrouw is gevonden. Kort daarvoor hebben collega’s van de vrouw lawaai gehoord en troffen haar direct daarop aan.

Identiteit slachtoffer
Het team gaat er vooralsnog van uit dat het vermoedelijke slachtoffer, de 43-jarige Mariyana Lenarova, met een mes om het leven is gebracht. In de omgeving van de Visserbrug heeft de politie twee messen aangetroffen, die vermoedelijk van de verdachte man zijn. Deze messen worden nader onderzocht op sporen.

Getuigen gezocht
De verdachte is, nadat hij het pand aan de Vishoek heeft verlaten, waarschijnlijk weggelopen in de richting van de Visserbrug. De politie vraagt bewoners van het gebied tussen de Vishoek en Visserbrug om contact op te nemen als zij even voor middernacht iets hebben gezien op straat. Of mensen die een man in de omgeving hebben gezien die voldoet aan dit signalement. En verder vraagt de politie mensen die op basis van dit signalement iemand menen te kennen, om dit door te geven aan de politie in Groningen. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Bron: Politie Groningen
Foto: Google Streetview

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *