Dance- housefeesten beperkt voor 2014

Koninginnenacht_2013-1789Gezien het grote aantal klachten over de overlast, veroorzaakt door dance- housefeesten op de locatie Stadspark/Drafbaan, Kardige en het Ebbingekwartier die de voorgaande jaren bij de gemeente zijn binnen gekomen, heeft Burgemeester Vreeman besloten,  – vooruitlopend op een nieuw strategisch evenementen beleid dat in 2015 van kracht zal zijn – om voor het jaar 2014 een aantal beperkingen vast te leggen voor de dance- en housefeesten op deze locaties. 

In het Stadspark mogen maximaal 6 minus dance- en housefeesten op de drafbaan worden georganiseerd. Voor Kardige en het Ebbigekwartier zijn dat er vier.

Dance
Dance is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Het belangrijkste kenmerk is dat de muziek grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten en meestal niet live gespeeld kan worden. De meeste dancestijlen kenmerken zich doordat de melodie eenvoudig is en in een 4/4-maat wordt gespeeld. Vaak heeft de muziek repeterende melodieën en bevatten de meeste danceplaten een bass drum. Soms worden oude nummers bewerkt en soms worden ook akoestische instrumenten toegevoegd aan de muziek.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *