David Bowie is in Groninger Museum

David Bowie is-1372David Bowie is vanaf morgen, 11 december 2015 in de veelbesproken tentoonstelling van het  Groninger Museum te zien.

David Bowie is-1285Na bijna drie jaar is het zover dat de tentoonstelling die al zeven wereldsteden heeft aangedaan, aanbeland is in Groningen. Vele journalisten uit binnen- en buitenland waren vanmorgen aanwezig voor de press preview. Tijdens de pers preview was ook oud TopPop-presentator en radio-dj Ad Visser aanwezig. Hij dag persoonlijke ontmoetingen met David Bowie.

Het Groninger Museum biedt met David Bowie een overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. Ruim een miljoen mensen brachten een bezoek aan de multimediale expositie, die startte in Londen en vervolgens op reis ging naar Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. Groningen is de voorlopig laatste kans om David Bowie te kunnen bezichtigen.

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

Foto’s: Siebrand Wiegman & Gerard Taatgen, Groninger Museum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Foto, Museum, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op David Bowie is in Groninger Museum

  1. Pingback: Groninger Museum 200.000 bezoekers in 2015 - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

  2. Pingback: David Bowie overleden - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

  3. Pingback: 100.000ste bezoeker voor tentoonstelling David Bowie is in Groninger Museum - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.