De nacht van kunst en wetenschap

swingavond-afterparty-van-de-nacht-van-kunst-wetenschapIn De Nacht van Kunst & Wetenschap is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De route van De Nacht voert het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen.

Dit jaar staat De Nacht in het teken van Energie, in de meest brede zin van het woord. Energie is één van de speerpunten van Groningen, liggend in de Energy Valley met een eigen Energy Academy en een zeer uitgebreid aanbod van energieonderwijs en -onderzoek voor zowel hogeschool- als universiteitsstudenten.

Het aanbod tijdens De Nacht is groter dan een bezoeker kan behappen. Het publiek gaat langs de locaties waar hij of zij iets van zijn gading zal vinden en kan een avond en nacht proeven en zappen langs meer dan 20 locaties, met meer dan 200 acts. De meeste voorstellingen en programmaonderdelen duren maximaal 30 minuten. Zoveel mogelijk kunstdisciplines zijn daarin vertegenwoordigd. Er zijn onder andere wetenschappelijke lezingen, debatten, videopresentaties, (interactieve) proefopstellingen, rondleidingen en diverse talkshows. Popmuziek speelt een grote rol, maar ook is er ruimte voor jazz, klassiek, folk, singer-songwriters. Er is gezocht naar kunstenaars die een band hebben met Groningen, het Noorden.

Akkoord van Groningen
De Nacht van Kunst & Wetenschap werd in 2009 voor het eerst georganiseerd en is het resultaat van de samenwerking tussen de partners van het Akkoord van Groningen (Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Gemeente Groningen), in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Groningen, het Groninger Museum, Science LinX en het Groninger Forum.

Het Akkoord van Groningen is een structureel, strategisch samenwerkingsverband dat met de campagne ‘City of talent’ Groningen positioneert zich als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. De activiteiten van het Akkoord van Groningen vinden plaats rond de thema’s Healthy Ageing (gezond en actief ouder worden) en Energie. De Nacht sluit hierbij aan en kan beschouwd worden als een podium voor al het Groninger wetenschappelijk en cultureel talent. Vorig jaar was Healthy Ageing het centrale thema van de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Meer informatie op http://www.denachtvankunstenwetenschap.nl/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *