De Nationale Gestoorde Kattenkalender 2017

Cabaretière/singer-songwriter Dorine Wiersma brengt een kattenkalender uit. Ze maakte 12 liederen over kleurrijke katten met menselijke trekjes, zoals Krolse snol, Obesikat en Transgenderkat. De Groningse kunstschilder Jasper Oostland maakte er kleurrijke schilderijen bij die op de kalender staan afgedrukt. Elke maand laat een kat zien en de bijbehorende liedtekst. Via een QR-code zijn de liedjes direct te beluisteren op smartphone of tablet. Het is de eerste ‘muzikale wandkalender’ die op deze manier wordt uitgebracht. De liedjes zijn overigens ook te horen op de meegeleverde CD.

Voor de 12 portretten stonden echte katten model. Zo werd onder andere Lola, de achterlijke kat van columniste Sylvia Witteman, in de kalender opgenomen als Dommepoes en staat Lapje van Midas Dekkers model als Klerekat. Wiersma schreef de kattenliederen in zeer diverse stijlen en zo kreeg iedere kat zijn eigen muzikale karakter. De schilderijen van Oostland maken het compleet.
Dorine Wiersma volgde een klassieke gitaaropleiding aan het conservatorium en won eerder de Annie M. G. Schmidtprijs met haar lied ‘Stoute Heleen’, over Heleen van Royen. Zij tourt momenteel met haar 4e cabaretvoorstelling ‘D&A’ langs de Nederlandse theaters en schouwburgen.
Jasper Oostland studeerde af aan de kunstacademie Minerva. Van iedere verkochte kalender gaat 1 euro naar de Kattenbescherming. De kalender is te bekijken en te bestellen via www.dorinewiersma.nl

Foto’s: Govert de Roos

Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Cultuur, In beeld, Kunst, Muziek, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *