De ochtend na de brand… | Filmpje

Brand Herestraat Pelsterstraat-7360De brand is geblust. De eerste verdieping van de woning moet als verloren worden beschouwd, aldus de brandweer. Voor de bewoners wordt opvang geregeld. De overige mensen die geëvacueerd waren, mogen wel naar hun woningen terugkeren. Ook de persoon, die in het ziekenhuis is gecontroleerd op ademhalingsproblemen, is inmiddels terug. 

Doordat de woning omsloten is door woningen en winkels, aan respectievelijk Herestraat, Pelsterstraat en Kleine Pelsterstaat, was het niet goed mogelijk om de brand te bereiken en te blussen. Dit was reden om extra materieel in te schakelen, waardoor er is opgeschaald naar Zeer grote brand (GRIP1).

Hoe de brand ontstaan is, is nog onduidelijk. Duidelijk is dat de brand ontstond op de eerste verdieping van de woning. De Technische Recherche zal hier onderzoek naar doen. Momenteel vinden nog nabluswerkzaamheden plaats. Doordat het bluswater uit het Verbindingskanaal werd gehaald zijn tijdelijk wegen in het zuidelijke deel van de binnenstad afgesloten geweest. De bussen konden daardoor niet over het Zuiderdiep rijden.

Foto en video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in 112, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *