De Stille Beving

Op 29 januari gaat de film De Stille Beving in de bioscoop in première. De film gaat over gezin in Bedum in de provincie Groningen, die geteisterd wordt door aardbevingen als gevolg van aardgaswinning in het noorden van Nederland.

Duizenden gezinnen in de provincie Groningen leven sinds een paar jaar dag en nacht in onzekerheid over de veiligheid van hun huizen vanwege de door gaswinning veroorzaakte aardbevingen.

Regisseur Van der Hoek volgde met 24 camera’s gedurende 2 jaar, 24 uur per dag, een door de bevingen getroffen familie uit Bedum. Voor de camera geven de leden van de familie openhartig antwoord op vragen als: hoe is het om in je huis een aardbeving mee te maken? Wat voor effect heeft het op je gezinsleven, hoe veilig voel je je nog? Wat als je gedwongen wordt je huis te verlaten? Is je huis nog verkoopbaar en hoe gaat het met het afhandelen van de schade? Hoe is het als een aardbeving je leven helemaal gaat beheersen?  ‘De Stille Beving’ schetst een beeld van de emoties die de bevingen losmaken en hoe burgers proberen deze ontwrichtende gebeurtenissen inzichtelijk te maken voor de media, de politiek in Den Haag… en de NAM.

Voorstelling in samenwerking met Stichting Groninger Videolandschap.

Zondag 29 januari Groninger Forum, Hereplein: 17:00 – 18:20 en 20:30 – 21:50

12 februari te zien bij RTV Noord en later bij de NTR ( 2DOC) voor meer informatie info@dbc-media.com

Video: YouTube, DBC media, foto: archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *