Derde editie Noord Houdt Woord

Het boekenfeest van het Noorden Feestelijke opening van de nationale Boekenweek voor Drenthe, Friesland en Groningen in de Der Aa-­kerk.

Schermafbeelding 2015-02-24 om 17.27.17Stichting Noord Houdt Woord organiseert op zondagmiddag 8 maart voor de derde keer hét boekenfeest van het Noorden, dat in de volksmond ook wel ‘het boekenbal van het Noorden’ wordt genoemd. Noord Houdt Woord is een literaire avond die de nationale Boekenweek feestelijk opent voor de Noord-­Nederlandse provincies. Hoewel het festival een Noordelijk karakter heeft, is het niet alleen gericht op dichters en schrijvers uit Friesland, Groningen en Drenthe; ook nationaal bekende auteurs komen voordragen, waaronder Anton Valens en Douwe Draaisma. Bovendien krijgen op Noord Houdt Woord zowel bekende als minder bekende schrijvers en dichters de gelegenheid hun werk aan een breed publiek te presenteren. Dit keer zijn dat onder meer Dien L. de Boer, Pauline Sparreboom en Kasper Peters. En, minstens zo belangrijk: naast poëzie en proza is er ruimte voor muziek, eten en drinken.

In 2013 vond op initiatief van Uitgeverij Palmslag de eerste editie van Noord Houdt Woord plaats. In de achterzaal van literair café De Wolthoorn in Groningen traden Drentse, Friese en Groningse schrijvers, dichters en muzikanten op en het was een groot succes. Voor de tweede editie besloot Boekhandel Van der Velde (Groningen, Leeuwarden, Drachten, Sneek) zich bij de organisatie te voegen om er een nóg groter feest van te maken, en dit jaar sloot ook Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) zich aan. Zodoende vindt Noord Houdt Woord nu plaats in de prachtige Der Aa-­‐kerk in Groningen, en treden er naast de lokale helden ook nationaal bekende schrijvers op. Noord Houdt Woord wordt onder meer gesteund door Uitgeverij Palmslag, Boekhandel Van der Velde, SLAG, Prins Bernard Cultuurfonds en Kunstraad Groningen.

Programma zondag 8 maart
Het programma bevat dit jaar opnieuw nationaal bekende auteurs naast Noordelijke schrijvers en dichters. De avond zal een mooie mix zijn van Nederlandse én typisch Noord-­‐Nederlandse literatuur, waarbij bekende en onbekende auteurs samen het podium delen. Op het programma dit jaar staan onder meer: bijzonder hoogleraar en publicist Douwe Draaisma, schrijver Anton Valens, acteur Hans Dagelet, dichter Dien L. de Boer en dichter Pauline Sparreboom en gitarist Lex van den Oever en dichter Kasper Peters. Gastvrouw van de avond is Daphne de Bruijn, projectcoördinator bij de Bibliotheek Groningen. Een jazz trio onder leiding van Lennart Smidt verzorgt live de muziek.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *