Derde editie van Stoptober: ook in Groningen


Foto: embedded alliantienederlandrookvrij.nl

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Dankzij de positieve aanpak van het stoppen met roken hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsrookster Wendy van Dijk de uitdaging aan. De campagne is haar op het lijf geschreven: “Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken. Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden”.

80% rokers wil stoppen met roken
Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? GGD Groningen biedt samen met de campagne Stoptober met dit programma positieve steun aan iedereen die per 1 oktober wil stoppen met roken. De afgelopen twee jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

De ondersteuning vanuit Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar delen een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen!

Meedoen aan Stoptober
Woensdagmiddag 14 september staat de Stoptober camper in Groningen op de Grote Markt. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan daar informatie halen en/of zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken reis begint op 1 oktober 2016.

Bron: GGD Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.