Diefstal pinpassen

groningen-pinfraudeIn Groningen, Haren en Leek zijn meerdere mensen tijdens het winkelen bestolen van hun bankpas of portemonnee. Bij de slachtoffers werd hun pincode in de rij voor de kassa afgekeken door 2 dames. Later, tijdens het winkelen, weten dezelfde dames razendsnel de portemonnee of bankpas van hun slachtoffers te rollen. Een zenuwachtige pinster is betrokken bij meerdere diefstallen van bankpassen.

In een supermarkt aan de Dierenriemstraat werd 31 mei 2014 een pinpas gestolen. Op 4 juni 2014 werden opnieuw, nu in een warenhuis aan de Dierenriemstraat en een supermarkt aan het Helderplein, portemonnees met pinpassen gestolen. In deze periode vond ook een soortgelijke diefstal plaats in een supermarkt in Leek.

Omdat de daders in alle vier gevallen tijdens het afrekenen de pincode van de bejaarde slachtoffers afkeken, konden zij via geldautomaten grote bedragen van de bankrekeningen van de slachtoffers afhalen. De schade loopt in de duizenden euro’s. De vrouw op de beelden is vermoedelijk betrokken bij 4 van zulke diefstallen. Ze pint vrij zenuwachtig, maar haar gezicht is goed te zien. Verschillende slachtoffers zeggen dat deze vrouw bij de diefstallen een pleister op haar neus had. De vrouw kijkt meerdere keren opzij naar haar handlangster.

Bron & foto’s: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *