Dig Istha aan de kant gezet door eigen partij

Dutch Street Cup-0386Veel fracties in de gemeenteraad zijn verbaasd over het opzijzetten van Dig Istha.  Zo meldt OogTV op haar site. Deze week werd bekend dat Dig Istha niet terugkeert na de verkiezingen als wethouder. De PvdA noemt Roeland van der Schaaf en Erica van Lente als mogelijke wethouders. 

Dig Istha werd anderhalf jaar geleden als troubleshooter in het college gehaald. Twee wethouders, de fractievoorzitter en de partijvoorzitter hadden na een rumoerige vergadering het veld moeten ruimen. Al snel werd Istha geroemd om zijn verfrissende optreden.

Ondanks dat de wethouder te kennen gegeven heeft dat hij zich graag voor Groningen wil blijven inzetten moet de spindoctor  het veld ruimen. Zijn aanstelling was tijdelijk en de partij heeft gekozen voor een nieuwe start. In het geval de PvdA na de verkiezingen deel uit gaat maken van een nieuw college zijn huidig wethouder Roeland van der Schaaf en fractievoorzitter Erica van Lente de kandidaat-wethouders. Inmiddels is er veel kritiek op de PvdA  op de wijze waarop men besluit en communiceert en zijn velen verbaasd over het wegsturen van de inmiddels populaire Dig Istha.

Hijzelf gaf binnenskamers aan te voelen voor een tweede termijn als wethouder. Hij wilde zijn karwei afmaken. Maar zijn partij besliste anders.

 Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *