Donald Duck tentoonstelling verlengd wegens inbraak

De Zware Jongens trachtten hét geluksdubbeltje in Het Nederlands Stripmuseum Groningen te stelen

De tentoonstelling Donald Duck Weekblad 60 jaar, die in oktober 2012 feestelijk werd geopend, is wegens een inbraak verlengd. De succesvol bezochte tentoonstelling heeft na de vele gewenste bezoekers ook ongewenst bezoek gekregen. Vermoedelijk hebben de Zware Jongens getracht hét geluksdubbeltje van Oom Dagobert te stelen. Er is tot zover bekend niets gestolen, maar er is wel een heleboel schade veroorzaakt. Zaterdag wordt er een sporenonderzoek gestart. Tot en met 3 maart 2013 kunnen bezoekers hierbij komen helpen, want zo lang zal de tentoonstelling nog blijven staan.

Dé nachtmerrie van elke museumdirecteur werd vannacht werkelijkheid, aldus Wies van Hesteren, Vestigingsmanager van Het Nederlands Stripmuseum Groningen: “Vanochtend ontdekten we dat er een inbraak heeft plaatsgevonden in het museum. Tot zover missen we nog geen strip- of kunstwerken of andere waardevolle spullen, maar er is wel vandalisme aangetroffen. Alles wijst erop dat dit het werk van de Zware Jongens is. Er is namelijk graffiti gespoten met teksten als ‘176-167 was hier’, ‘Dagobert is een oelewapper’ en ‘help waar is de uitgang’. Waarschijnlijk waren ze op het geluksdubbeltje uit”.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben een aantal Zware Jongens de inbraak gepleegd rond 06:00 uur vanochtend. Na binnenkomst moeten ze verdwaald geraakt zijn in het doolhof van het museum en op het moment dat het licht begon te worden zijn ze zonder buit op de vlucht geslagen.

Sporenonderzoek
Omdat de tentoonstelling volgende week zou eindigen, hadden de Zware Jongens niet lang de tijd meer om hun slag te slaan. Doordat er sporenonderzoek uitgevoerd moet worden mag de tentoonstelling nog niet weggehaald worden. Het museum heeft derhalve besloten om de tentoonstelling nog  tot en met 3 maart 2013 te verlengen. Tot die tijd krijgen kinderen een speciale speurtocht mee, waarin ze meehelpen de inbraak op te lossen.

De tentoonstelling
Donald Duck Weekblad viert zijn 60e verjaardag met een tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Bezoekers kunnen onder meer zien hoe het Donald Duck Weekblad zestig jaar geleden is ontstaan. Naast diverse Donald Duck kunstwerken is er ook te zien hoe een Donald Duck-verhaal wordt gemaakt, waarbij regelmatig officiële Donald Duck-tekenaars aanwezig zijn voor het geven van tekenworkshops. Ook is er een kennisspel over Donald Duck, een verkleeddecor van Katrien Duck en valt de werkplaats van Willie Wortel te bewonderen, waar kinderen aan activiteiten kunnen deelnemen. Tot slot kan men rustig bijkomen aan een grote leestafel met uiteraard veel strips met Donald Duck in de hoofdrol.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *