Door de ogen van Cees Drubbel

Cees_Drubbel_Noorderhaven_z.z_acryl_op_doekBeeldend kunstenaar Cees Drubbel exposeert vanaf 14 februari in het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen met de tentoonstelling ‘Door de ogen van Cees Drubbel’. De opening van de tentoonstelling wordt op zaterdag 14 februari om 11.30 uur verzorgd door de heer Fred Snoep, gemeentesecretaris van de gemeente Aa en Hunze. Cees Drubbel is vooral bekend geworden door zijn impressies van een prachtige dorpentocht in de gemeente Aa en Hunze, tevens in boekvorm verschenen. Als liefhebber van Drentse dorpen en landschappen tekende en schilderde hij in totaal 40 dorpen en buurtschappen op locatie tussen 2007 en 2010 tijdens deze dorpentocht.

Creatieve focus
Sinds anderhalf jaar ligt zijn creatieve focus bij de schepen en gevels rond de Noorderhaven en het A-kwartier in Groningen. De reeks die hier uit voortkwam, was de aanleiding om contact op te nemen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dit heeft geleid tot een overzichtsexpositie van al zijn werk, getiteld ‘Door de ogen van Cees Drubbel’ die vanaf 14 februari t/m 15 maart 2015 te zien is. Scheepsportretten, landschappen, portretten en abstracten zijn in deze bijzondere expositie vertegenwoordigd.

Overzichtsexpositie
Deze overzichtsexpositie valt samen met het 30 jarig bestaan van het atelier en de galerie ‘De Strubbel’ van Cees Drubbel in Annen. Bijzonder element in de expositie vormt het onderdeel ‘Persoonlijk document’. In dit onderdeel kan de bezoeker door de ogen van de kunstenaar naar het landschap kijken, dat de kunstenaar dagelijks uit het raam van zijn eigen boerderij waarneemt. Deze emotioneel geladen observaties zijn weergaves van het uitzicht naar het oosten in alle seizoenen en omstandigheden, met als titel ‘In de ban van een uitzicht’.
Naast de overzichtstentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn de werken van Cees Drubbel tevens te bezoeken in zijn eigen atelier in Annen, ook geopend tijdens de Open Atelierroute in het laatste weekend van maart 2015 te Annen.

Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *