Drie dagen feest in de stad

VuurwerkKoninklijke Vereniging voor Volksvermaken en de gemeente Groningen kiezen dit jaar voor een andere en vernieuwende aanpak van de viering van Groningens Ontzet. Traditionele en nieuwe festiviteiten zijn gebundeld in één programma om er een nog groter feest van te maken. Inmiddels is het volledige programma bekend. Eén van de nieuwe onderdelen is de Swim Challenge van Zoutkamp naar Groningen.

Programma
Met de Grote Markt als huiskamer van de binnenstad staat Groningen dit jaar drie dagen stil bij het Ontzet van Groningen. Met een gevarieerd podium en een strakke line-up op vrijdagavond 26, zaterdag 27 en zondagmiddag 28 augustus. De Paardenkeuring is terug op de Grote Markt. Verder bevat het programma eigen producties als het Bommen Berend Muziektheater op vrijdagavond en zaterdag in het Scheepvaartmuseum. Het poppenkasttheater ‘Jan Klaassen komt Bommen Berend tegen’ en de levensgrote puzzel van het beroemde werk van Otto Eerelman zijn op zaterdag aan de Reitemakersrijge en de dag daarna op Noorderzondag.

Verder natuurlijk de kermis op Ossenmarkt en Tussen de Markten, de Concours Hippique met Jur Vrieling op de drafbaan en het vuurwerk in Zuiderhaven. Zondag de Grachtenparade, Floating Paradise en afsluitend Bommen Berend Ballonnen in het Stadspark. Maar er is meer: op www.volksvermakengroningen.nl staat het complete programma.

Line Up Grote Markt
Vrijdag 26 augustus is de Bommen Berend Nacht van 20.00 uur tot 01.00 uur met Danny Dacosta & Dennis van der Geest. Zaterdag 27 augustus is er van 16.00 uur tot 01.00 uur een Hollands Podium met o.a. Rene Karst, Jannes en Diep Triest.

Zondag 28 augustus maken DJ Sowieso en Ali B. er tussen 14.00 en 17.00 uur een grandioos feest van.

Dresscode Groen Wit
De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken en de gemeente Groningen roepen op alle bezoekers op zo groen-wit mogelijk in de stad te verschijnen en het feest mee te vieren. De mooiste creaties worden vrijdag, zaterdag en zondag op het podium gehuldigd en maken kans op een Groote Maaltijd met het hele gezin of vrienden, een nieuw FC Groningen tenue, een luchtballonvaart vanaf het Stadspark op zondag of deelname in een Drakenbootrace.

Foto: Archief Siebrand Wiegman.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.