Drie Roemenen aangehouden voor heling

De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag op het hoofdstation in Groningen drie Roemeense mannen van 18, 29 en 33 jaar aangehouden op verdenking van heling. De man waren in het bezit van een geprepareerde tas met daarin spijkerbroeken en een koffer vol met kleding met daaraan nog labels. Vermoedelijk allemaal buit gemaakt bij winkeldiefstallen in de stad.

Surveillerende agenten in burger liepen door het centrum van de stad toen hen oog viel op twee Oost-Europese mannen. Ze waren in het bezit van een grote boodschappentas en maakten een haastige indruk. Agenten besloten ze dan ook te volgen. De twee liepen naar het station en waren ondertussen druk aan het bellen. Daar liep ook nog een derde Oost-Europese man. Hij wekte de indruk het duo niet te kennen, maar de agenten hadden dat snel doorzien. Een controle van twee Roemenen volgde. Ze waren in het bezit van een geprepareerde tas, om zo beveiligingspoortjes in winkels te kunnen omzeilen, en een grote koffer. In de tas zaten allemaal spijkerbroeken en in de koffer kledingstukken met daaraan nog labels. Na een check van de identiteit van de mannen werd duidelijk dat het hier ging om mobiele bandieten, ook elders in het land waren ze namelijk al een keer aangehouden na diefstallen. De twee Roemenen werden dan ook gearresteert. Elders op het station werd ook de derde Roemeen aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen kleding, met een waarde van enkele duizenden euro’s, werd in beslag genomen.

Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Foto: Archief Raymond Bos

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.