Drs. Fr.C.A. Jaspers Koninklijk onderscheiden.

drs Jaspers UMCG-1042Vandaag, 27 maart heeft burgemeester J.P. (Peter) Rehwinkel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan drs. Fr.C.A. Jaspers. De uitreiking vondt plaats ter gelegenheid van zijn afscheidssymposium in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De heer Jaspers heeft vanaf 1992 zich als lid Raad van Bestuur binnen een breed scala aan strategische beleidsonderwerpen verdienstelijk gemaakt Niet alleen voor het UMCG maar tevens voor de Noordelijke regio, de gezondheidszorg in Nederland en de internationale samenwerking op het terrein van gezondheidszorg, inclusief onderwijs, research en innovatie. De laatste jaren zet de heer Jaspers zich o.a. in voor de regionale en nationale kennis- en innovatieagenda, o.a. zichtbaar door een succesvolle (politieke) beïnvloeding van diverse Europese onderzoeks- en beleidsagenda’s. Dit laatste is van wezenlijk belang voor het UMCG en Noord-Nederland in verband met het krachtig en zeer succesvol uitdragen van het thema ‘Healthy Ageing’: gezond en actief ouder worden, een unieke samenwerking van overheden, ondernemers en kennisinstellingen.

Dit is van toegevoegde waarde gebleken voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van Noord-Nederland. Ook is op zijn initiatief via de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) het Nederlandse initiatief op het terrein van Healthy Ageing krachtig in Europa kenbaar gemaakt. Dit heeft toe bijgedragen dat de heer Jaspers is gevraagd als voorzitter voor de Taskforce “EU Connect”, door de topsector Life Science en Health ingesteld om de connectie van het nationale onderzoeksbeleid aan het Europese onderzoeksbeleid beter zichtbaar te maken.

De heer drs. Fr. C.A. Jaspers werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wetenschap met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Drs. Fr.C.A. Jaspers Koninklijk onderscheiden.

  1. Pingback: Oud bestuursleden UMCG vorstelijk beloond - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *