Duo aangehouden in Vinkhuizen voor diefstal pinpassen

groningen-vinkhuizen-winkelcentrum (1 van 1)Dankzij een oplettende politieagent kon op donderdag 23 januari rond 12.20 uur in een winkel aan de Siersteenlaan, een 22-jarige man uit Tilburg en een 22-jarige vrouw (woonplaats onbekend) worden aangehouden. De man en vrouw worden ervan verdacht landelijk actief te zijn geweest met de diefstallen van pinpassen van bejaarde mensen.

De slachtoffers, die veelal slecht ter been zijn, werden door de verdachten, die mogelijk in verschillende samenstellingen opereerden, gevolgd en van hun pinpas beroofd nadat de pincode tijdens een transactie in een winkel was afgekeken. Hierna zochten de verdachten een betaalautomaat op en werden de bankrekeningen van deze kwetsbare slachtoffers maximaal leeggeplunderd.

Aangiften
Sinds december vond een opmerkelijke stijging van zakkenrollerij in supermarkten in het westelijke stadsdelen zoals Vinkhuizen, Paddepoel, Selwerd plaats en deden de slachtoffers bij de politie aangifte. Ook in Stadskanaal vond een dergelijk incident plaats. Ook hier werden bankpassen van bejaarde vrouwen weggenomen, gevolgd door diefstal van grote geldbedragen. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in en kwamen de verdachten letterlijk en figuurlijk in beeld.

Camerabeelden
Camerabeelden beelden hebben in dit onderzoek nu een cruciale rol gespeeld en in een aantal gevallen geleid tot herkenningen. Dinsdagavond werden in televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van eenzelfde geval van zakkenrollerij in Zeist waarbij het slachtoffer tot bij de woning werd gevolgd en bestolen. Eén van die verdachten, de 22-jarige vrouw, werd daarbij door de politie herkend. De politie denkt dat de verdachten landelijk, in verschillende samenstellingen, slachtoffers maakten.

Aanhouding
Na hun aanhouding zijn de twee verdachten overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De beide verdachten zijn woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn aansluitend in bewaring gesteld. Toch wil de politie graag in contact komen met getuigen of met mensen die (aan) informatie hebben over deze zaken. Wellicht hebben mensen verdachte situaties waargenomen in de supermarkten in combinatie van de twee verdachten met bejaarde vrouwelijke slachtoffers. Ook sluit de politie niet uit dat er mogelijk nog andere zakkenrollers, die samen met de man en de vrouw, actief zijn geweest met dit soort laffe diefstallen, nog in den lande actief zijn. Wij vragen u dan ook om alert te zijn. U kunt uw informatie met ons delen via telefoonnummer 0900-8844.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *