Een brief van de staatssecretaris

Hans Vijlbrief schreef voorafgaande aan de kabinetsreactie Groningen een brief aan alle Groningers.

Beste mensen in Groningen en Noord-Drenthe,

Jullie hebben altijd gelijk gehad. Met die woorden reageerde ik op de conclusies van het rapport van de enquêtecommissie. Het zijn harde conclusies. Jullie belangen zijn structureel genegeerd bij de gaswinning in Groningen.


Het kabinet wil de fouten die zijn gemaakt herstellen. Dit is onze laatste kans om het beter te doen. Om recht te doen aan jullie verdriet en pijn. Het beleid moet menselijker, de uitvoering milder. Het kabinet neemt daarom een flink aantal maatregelen voor erkenning, herstel en perspectief.

We presenteren onze reactie op het rapport van de enquêtecommissie in Groningen, voor de mensen die resultaat moeten zien. Alle 50 maatregelen die we gaan nemen staan later vandaag op rijksoverheid.nl/gaswinninggroningen.

Ik wil iedereen bedanken die tijd heeft gemaakt om met ons te spreken, mee te denken en te helpen bij de totstandkoming van deze reactie. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk te luisteren.

We zullen als kabinet de fouten herstellen en het vertrouwen proberen terug te winnen. We moeten investeren in de kracht van de regio en haar mensen, zodat iedereen kan meedoen en meeprofiteren. Dat is niet van de een op de andere dag geregeld. We hebben nog een lange weg te gaan. Of we daarbij op de goede weg zijn, daarover blijf ik graag met u in gesprek. Want daar heb ik jullie voor nodig.

Namens het kabinet,

Hans Vijlbrief

Staatssecretaris Mijnbouw

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *