Een mooie tweede editie van de Groninger Museumnacht 2018

Hella en Freek de Jonge gaven een preview op hun tentoonstelling in het Groninger Museum.

De Groninger Museumnacht was zaterdag compleet uitverkocht. Er werden ruim 3.500 polsbandjes verkocht. Tot na middernacht konden bezoekers voor slechts vijf euro terecht bij zes musea. 

Voor deze tweede editie werd er weer met enthousiasme samengewerkt door GRID Grafisch Museum, Groninger Museum, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Nederlands Stripmuseum en Universiteitsmuseum. Dit heeft geresulteerd in een mooi programma, er waren optredens van Arnold Veeman en Jack and the Weatherman, Hans Dagelet, Stefania en de AM/PM Club Poster Exhibition.

Er waren volop workshops, muziek, de populaire silent disco, zijn er koffie & cocktails en exclusieve rondleidingen door kunstenaars en conservatoren. Het is dé kans om op 1 avond alle musea die de stad Groningen rijk is te bezoeken. Langs de route in de binnenstad werd in samenwerking met het CBK extra aandacht besteed aan kunst.
Dit jaar was er voor het eerst een de afterparty in Club Oost in de Oosterstraat voor wie de nacht niet lang genoeg kon duren.

Foto & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Video met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *