Een nieuwe gemeente een nieuwe gemeenteraad


Groningen maakt een nieuwe start na de fusie met Haren en Ten Boer met 231,618 inwoners. Burgemeester Peter den Oudsten maakte dit tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend. Het gemeente bestuur hield vanavond een nieuwjaarsreceptie voor genodigden in het Grand Theatre aan de Grote Markt. 

In zijn nieuwjaarsspeech ging de burgemeester in op de raddraaiers die geregeld de fout ingaan bij de viering van oud en nieuw jaar zoals in de wijk Paddepoel. Hierbij valt te denken aan gebiedsverboden of andere maatregelen om erger te voorkomen. Een kwestie die hij met de gemeenteraad wil bespreken. We merken hierbij op dat in de kwestie Voermanstraat de afgelopen jaren al veel energie is gestoken om erger te voorkomen echter zonder het beoogde resultaat.

Eerder op de dag werd onder grote publieke belangstelling de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen geïnstalleerd. Tijdens deze vergadering werden Paul de Rook, Joost van Keulen, Mattias Gijsbertsen en Roeland van der Schaaf als tijdelijke wethouders benoemd.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *