Een plek van 86 miljoen voor iedere stadjer

Vandaag, woensdag 27 februari, waren we op uitnodiging van het Groninger Forum aanwezig bij de presentatie, bouw en invulling van het Forumgebouw gevolgd door een rondleiding. Op de begane grond de balie met onder meer een grand café en het VVV winkeltje. Met de bamboe wenteltrap bij het grand-café loop je naar boven en kom je in de multifunctionele zaal waar festivals, talkshows en andere evenementen plaatsvinden.

Vierde en zesde verdieping
Het Groninger Forum krijgt vijf filmzalen, waaronder twee grote zalen (121 en 175 stoelen) en drie kleine zalen (30, 64 en 84 stoelen). Hier vertonen ze straks de beste arthouse films die er zijn.

Vijfde verdieping
Via het filmplein bereik je de filmzalen. Dit plein is vrij toegankelijk, want hier vind je ook het filmcafé en de collectie media in de ruimste zin van het woord: denk aan cd’s en dvd’s, maar je kunt er ook een film on demand kijken.

Hieronder een artiest impressie

Deze diashow vereist JavaScript.

Skylounge en dakterras
Dé plek waar je gaat eten met fantastisch uitzicht op de stad. En met mooi weer tot ver daarbuiten. Of waar je een film komt kijken op het dak!

Een jaar geleden namen we – samen met andere journalisten – ook al  een kijkje in het gebouw toen het hoogste punt was bereikt.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Artiest impressie: Groninger Forum (slideshow)

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *