Eerbetoon aan Jan Kruis in Het Nederlands Stripmuseum

Vanaf zondag 7 mei is er in het Nederlands Stripmuseum in Groningen een speciale overzichtstentoonstelling te zien over het werk van Jan Kruis. Het is een eerbetoon aan deze veelzijdige kunstenaar die op 19 januari 2017 is overleden. 

Jan Kruis neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse strip. Hij is vooral bekend geworden met zijn beroemde Libelle strip Jan Jans en de kinderen, waarin hij een voor iedereen herkenbaar en humoristisch beeld schetst van een doorsnee Nederlands gezinnetje. Jan was bovendien een multitalent, die niet alleen strips schreef en tekende, maar daarnaast ook verhalen illustreerde en grote schilderijen het licht deed zien. Al deze talenten hebben zich de laatste decennia van zijn leven samengevoegd in zijn magnum opus: de twee rijk geïllustreerde boekdelen van het door Multatuli geschreven Woutertje Pieterse.

Een compleet overzicht van zijn werk is nu te zien in het Nederlands Stripmuseum. Naast Jan Jans en de Kinderen is er een schilderijententoonstelling, een presentatie van zijn andere strips, zijn illustratiewerk en Woutertje Pieterse.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Museum met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *