Update Arjan Robben | Eerste zwemmers Swim Challenge door de Finish

De eerste zwemmers halen de finish aan de Oosterhaven.

Stichting Groningen Swim Challenge organiseerde op zaterdag 31 augustus 2019 voor de zesde keer de fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gingen echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als bij de vorige wordt geld ingezameld voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Dit jaar start de Swim Challenge wederom in Zoutkamp . Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zwemmen honderden sportievelingen in estafettevorm naar de Oosterhaven in Groningen. De zwemmers vanuit Zoutkamp zwemmen dwars door het prachtige Reitdiep, om te finishen in de grachten van Groningen.

Arjan Robben
Arjen Robben heeft de laatste acht kilometer van de Groningen Swim Challenge zwemmend aflegd. De Groninger voegde zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG Kankerresearchfonds. Het zwemfestijn werd compleet gemaakt door de zwemmers van de City Swim die aaneensluitend finishen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *