Einde Drafbaan Groningen | Weg vrij voor festivalterrein

Fel verzet van de oppositie in Groningen over het collegevoorstel om afscheid te nemen van de drafsport. De vier coalitiepartners GroenLinks, D66, ChristenUnie en PvdA stemden voor het voorstel waarmee naar bijna een eeuw het huurcontract met koersorganisatie KHRV wordt opgezegd en de weg vrij is om de drafbaan om te bouwen tot een evenementenlocatie.

Woede bij oppositie Groningen
De Stadspartij Groningen trok fel van leer. Er wordt ons een vergezichten gepresenteerd over een mogelijke toekomst van het Stadspark en andere luchtkastelen. Op basis daarvan moeten we de drafbaan de nek omdraaien? “Broddelwerk van de bovenste plank, onethisch en onbehoorlijk bestuur” was de kwalificatie bij de handelswijze van het college.

Ook de manier waarop het college omgaat bewoners van de omliggende wijken en de wijze waarop omgegaan is met Koninklijke Harddraverij en Ren Vereniging leverde woedende reacties op nu is gebleken dat deze partijen vlak voor de zomervakantie te horen kregen dat de paarden niet passen op de evenementenlocatie.

Na een feldebat werd een motie van afkeuring ingebracht, tot schrik van GroenLinks. De motie werd ondersteund door mede-indiener PVV en de Partij voor de Dieren.

Uitstel is uitgesloten volgens sportwethouder Jongman en Glimina Chakor (evenementenbeleid). Dit zou de ombouw tot evenementenlocatie vertragen met alle financiële gevolgen van dien.

KHRV kondigt rechtszaak aan tegen sluiting
Woordvoerder Kees de Bock van de KHRV kondigde woensdagavond meteen een rechtszaak tegen de sluiting aan. De koersorganisator heeft zich de afgelopen tijd fel verzet tegen sluiting, maar voelt zich geslachtofferd met ‘valse’ cijfers over de miljoeneninvestering die nodig zou zijn om de baan te behouden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.