EO Lanceert tweede scherm rondom live-evenement

tweede scherm passionDe Evangelische Omroep introduceert een unieke ervaring met de lancering van een tweede scherm applicatie rondom de live uitzending van The Passion. Vanaf maandag 14 april kan er worden meelopen in een virtuele processie door de straten van Groningen via live.thepassion.nl

Processie
Een vast onderdeel tijdens The Passion is een processiestoet waarbij duizend mensen achter een groot neon verlicht kruis richting het podium trekken. De animo om mee te lopen was dit jaar bijzonder groot. Door deze grote interesse is het idee geboren om mensen de mogelijkheid te bieden virtueel te participeren. Net als bij de echte processie in Groningen kunnen deelnemers aan de virtuele variant vertellen waarom ze bij willen dragen aan dit verhaal van liefde en hoop, eenzaamheid en verbinding. Deze motivaties worden op de route getoond.

De EO hoopt door middel van het tweede scherm de kijker op een interactieve manier te betrekken bij het paasverhaal. Kefah Allush, eindredacteur van The Passion: “Ieder jaar horen we van deelnemers hoe bijzonder de processie is. We willen ook de kijkers thuis de mogelijkheid bieden om deel uit te maken van dit bijzondere evenement en het verhaal op deze manier doorvertellen.”

Achtergronden
Naast de virtuele processie biedt het tweede scherm achtergrondinformatie over de Bijbelse personages in het verhaal. Tijdens de live-uitzending is het mogelijk om een live-tijdlijn te volgen waarin extra video’s, de liedteksten, tweets en foto’s worden getoond. Na afloop van het evenement zijn alle muziekclips the bekijken op live.thepassion.nl.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *