Erepenning van de stad Groningen voor Ab Smit

Loco-burgemeester Paul de Rook reikte vanavond de Erepenning van de Stad Groningen uit aan de heer Ab Smit. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH).
Met het verlenen van de Erepenning van de Stad Groningen spreekt het gemeentebestuur zijn waardering uit voor de uitnemende verdiensten van Ab Smit.

Ab Smit nam vandaag afscheid als voorzitter van de Verkeerscommissie van de VWH. Hij heeft gedurende 37 jaar uitnemende verdiensten geleverd voor de Groninger samenleving, met name voor het leefklimaat in Hoogkerk dorp en haar omliggende nieuwbouwwijken.
– tekst loopt door onder de foto’s –

Sinds 1999 tot op heden was hij voorzitter van de VWH Verkeerscommissie.
Hij was er zonder meer op gericht de leefbaarheid van het dorp flink te vergroten, door enerzijds het zware verkeer buiten het dorp langs te krijgen en anderzijds het voor het langzame verkeer, fietsers en wandelaars, veiliger en aantrekkelijker te maken in industriedorp Hoogkerk. De heer Smit heeft er mede voor gezorgd dat VWH effectief en constructief een intermediair was tussen bewoners, gemeente en bedrijven, met inachtneming van ieders belangen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *