Erepenning van de stad Groningen uitgereikt aan Dolf Vogd

Erepenning Stad Dolf Vogd_groot-0954Vandaag, maandag 25 maart,  heeft burgemeester J.P. (Peter) Rehwinkel de Erepenning van de stad Groningen uitgereikt aan scheidend voorzitter van De Commercieele Club Groningen, Dolf Vogd. De uitreiking vond plaats tijdens de besloten Algemene ledenvergadering eind van de middag in de Coendersborg, Coendershaag 1 te Groningen.

De heer A.M.J. (Dolf) Vogd heeft zich een uitmuntend bruggenbouwer getoond tussen het bedrijfsleven en het stadsbestuur waarbij hij zich niet beperkte tot zijn eigen branche.

Naast zijn voorzitterschap van De Commercieele Club Groningen en zijn directeurschap van Vesta heeft Dolf Vogd, zitting in verschillende adviesraden, raden van toezicht en raden van commissarissen. Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging Meubelboulevards Nederland en is hij betrokken bij ZINN, de NOM, het ondernemersfonds in de Gemeente Groningen.Tevens was hij initiatiefnemer voor het jaarlijks uitwisselingsbezoek tussen ondernemers Groningen en Oldenburg. Als geëngageerd consul honorair van de Bondsrepubliek Duitsland heeft hij met zijn duurzame inzet voor de Duits-Nederlandse belangen een belangrijke bijdrage geleverd aan de economische samenwerking tussen Nederland en Duitsland.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Erepenning van de Stad Groningen wordt toegekend wegens “uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving bewezen”. De Erepenning van de stad Groningen is ingesteld in 1940 ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Groningen. De verdiensten kunnen liggen op het werkterrein van de betrokken persoon c.q. organisatie maar ook op het terrein van het verenigingsleven (cultureel, maatschappelijk of sportief) waarbij sprake is van uitzonderlijke inzet en daadkracht.

De Erepenning is voor het laatst uitgereikt aan Bert Bruggeman (Bestuursvoorzitter RvB UMCG), Daarvoor werd Erepenning uitgereikt aan: de Michel Tabachnik (chef-dirigent NNO, De Stichting Eurosonic-Noorderslag, J. van der Heide (ontwikkeling volkshuisvesting), Beno Hofman (historie van de stad Groningen), Ron Jans (FC Groningen), Tonnis Wieringa (Oranje Vereniging), Ben Warner (Gasterra), Simon Kuipers (Voorzitter College van Bestuur RUG), Ulfert Molenhuis (maatschappelijk en sportief), Wim Koops (o.a. Stichting Hendrik de Vries-Riek van der Zee ), Stichting Folkingestraat Synagoge,  Jan Hamel (UMCG), Gerrit Krol (Nederlandse literatuur), Deddo Houwen (voorzitter HBO), Jeanette Straatemeier (bijdrage aan het cultureel klimaat), Louwris Kroon (volkshuisvesting en woningbouw), Dick Heuvelman (Giro d’Italia), Jan van den Broek (stadsarchivaris), Jan van Dijk (trainer en speler F.C. Groningen), prof.dr. Eric Bleumink (voorzitter college van bestuur Rijksuniversiteit) en Piet van der Zee (voorzitter Kamer van Koophandel).

 Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *