Erepenning voor jubilerende Noorderzon

Opening Noorderzon15-8081-3Burgemeester Peter den Oudsten heeft donderdagavond de Erepenning van de Stad Groningen uitgereikt aan het jubilerende Noorderzon. 
De uitreiking vond plaats in de Romeo-tent na afloop van de openingsvoorstelling Phobia van de 25ste editie van het Noorderzon festival. Namens Noorderzon namen de directeuren Femke Eerland en Mark Yeoman de prestigieuze onderscheiding in ontvangst.

In zijn toespraak sprak de burgemeester grote waardering uit voor het enthousiasme, de creativiteit, de betrokkenheid en het doorzettingsvermogen ook, van bestuur, directie, medewerkers en de honderden vrijwilligers. De vorm van Noorderzon – een festival – zorgt enerzijds voor kwalitatief zeer hoogwaardige voorstellingen van internationale allure en zorgt anderzijds voor een grote en makkelijke toegankelijkheid.

Burgemeester Peter den Oudsten: “Vijfentwintig jaar Noorderzon is een mijlpaal. Natuurlijk in de eerste plaats voor de stad en de provincie. Maar ook nationaal en internationaal heeft dit lustrum betekenis. Want dat is wat de er de afgelopen vijfentwintig jaar gebeurd is: van een deels lokale tak van de Parade – die dit jaar overigens ook jubileert, Van Harte Gefeliciteerd – van een lokale tak is Noorderzon uitgegroeid tot een machtige boom. Een nationale en internationale boom, die diep geworteld is in de lokale, Groninger samenleving. Dat is een geweldige prestatie, waarvoor het gemeentebestuur van Groningen zeer grote waardering heeft.”

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *