Ex-burgemeester Tilburg Ruud Vreeman waarnemend burgemeester

Ruud Vreeman is benoemd tot waarnemend burgemeester van Groningen.

Dat heeft commissaris van de Koning Max van den Berg maandagavond bekend gemaakt laat RTV-Noord weten. Vreeman zal het komende jaar, tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester in 2014 waarnemer zijn. Vreeman volgt de naar Barcelona vertrokken Peter Rehwinkel op.

Samen met Felix Rottenberg introduceerde hij in 1992 het duo-voorzitterschap van de PvdA. Van 1994 tot 1997 was hij lid van de Tweede Kamer, waar hij zich vooral bezig hield met sociale zaken. Daarna werd hij burgemeester, eerst in Zaanstad en vanaf 2004 van Tilburg, als opvolger van Johan Stekelenburg.

De gemeenteraad van Tilburg nam op 21 oktober 2009 een motie van afkeuring aan met een meerderheid van 24 van 39 raadsleden. De gemeenteraad wil vanwege verstoorde verhoudingen en een onwerkbare situatie niet verder met de burgemeester. Vreeman kwam in opspraak omdat hij de gemeenteraad niet direct op de hoogte stelde van overschrijding van het bouwbudget van het nieuwe Midi Theater in Tilburg. Hiervoor was een budget beschikbaar gesteld van 7,5 miljoen euro. Later bleek de verbouwing 1,9 miljoen euro duurder te zijn. Vreeman was op de hoogte van de budgettaire problemen, maar liet na om hierover de gemeenteraad te informeren. Vreeman verdedigde zich met het verweer door te schermen met aanwijzingen van corruptie van raadslid Hans Smolders, tijdens de voorbereidingen van een groot winkelcentrum. Deze beschuldiging werd wederzijds geuit.

Bron: Wikipedia

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.