explosieven gevonden Adriaan Pauwstraat

explosieven-gevonden-1
In een woning aan de Adriaan Pouwstraat in de Selwerderwijk zijn dinsdagochtend vier handgranaten gevonden. Dat gebeurde door bouwvakkers die met renovatiewerkzaamheden bezig zijn. Uit voorzorg zijn tientallen omliggende woningen ontruimd. Dat meldt OogTV

De bouwvakkers hebben de granaten achter een plafond gevonden, in een kruiwagen gelegd en naar buiten gereden. Het is onduidelijk hoe lang de granaten daar hebben gelegen en hoe oud ze zijn.

De politie heeft met de bewoner gesproken. Die woont er al meerdere jaren en zei dat hij niet op de hoogte was dat er granaten in het huis lagen.

 

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) arriveerde in de loop van de ochtend om de explosieven op te ruimen. Zij zijn eerst op straat bezig waar de granaten liggen en later volgt er onderzoek in de woning zelf. Mogelijk liggen daar nog meer explosieven.

Uit voorzorg werden de woningen in een straal van 150 meter ontruimd. De omwonenden worden opgevangen in een pand aan de Johan de Wittstraat.
De EOD constateerde dat het moderne munitie (handgranaten) betrof en wist ze veilig te stellen door de ontstekers te verwijderen. Hierna stelde de EOD een onderzoek in de betreffende woning in. Hierbij werden geen explosieven aangetroffen. Vanwege de vondst van de explosieven werd GRIP-1 afgekondigd. Omstreeks 14.00 uur werd het sein veilig gegeven en konden de bewoners terug naar hun huizen. De politie heeft nog niet met de bewoner – geen bekende van de politie – gesproken. De Forensische Recherche van de politie onderzoekt de munitie en de recherche de herkomst ervan.

Foto’s: Groningsnieuws

Dit bericht is geplaatst in 112, Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *