Extra voorlichting voor terugkerende studenten Vindicat

De groep studenten van Vindicat is vrijdagmiddag met 14 bussen vertrokken vanuit Sestrière richting Groningen. De verwachting is dat ze in de loop van zaterdagochtend aankomen in Groningen.

Extra Corona-voorlichting
Niemand is vanwege gezondheidsredenen achtergebleven in Italië. De GGD Groningen vindt het belangrijk om de studenten goed te informeren over wat te moeten doen in het geval ze alsnog ziekteverschijnselen krijgen  die te relateren zijn aan het Corona-virus. Daarom krijgen ze voorlichting over hoe ze de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Deze voorlichting vindt plaats op een locatie op de route naar de eindbestemming Kardinge.

Test bij ziekteverschijnselen
Studenten die ziekteverschijnselen vertonen die passen bij het coronavirus, worden direct getest. Het gaat hierbij om luchtwegklachten in combinatie met koorts. Alleen studenten die klachten hebben worden getest. Wanneer de studenten geen klachten hebben, dan produceren ze namelijk te weinig virus om met een test aan te tonen. Daarom heeft het testen van alle studenten geen zin. 

Naar huisarts bij klachten
Mochten de studenten in de komende twee weken klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus dan moeten ze telefonisch contact opnemen met de huisarts of met de GGD Groningen en uit voorzorg thuisblijven en niet naar werk of school gaan. 

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *