FC Groningen doet zich tekort tegen FC Twente (1-1)

fc groningen - fc twenteNa drie achtereenvolgende nederlagen (tegen AZ, Ajax en SC Heerenveen) veroverde FC Groningen woensdagavond een puntje tegen FC Twente: 1-1. Daarmee deed de club zichzelf tekort want er waren volop kansen om de volle buit in de Martinistad te houden.

Richairo Zivkovic, het overschatte talent van de Trots van het Noorden, kreeg in de slotfase een dot van een kans om zijn ploeg aan de zege te helpen. Maar op een paar meter voor de Twente-goalie blunderde hij de bal weg. De jeugdige aanvaller bleek niet in staat om controle over het speeltuig te krijgen en simpel in het doel te schieten. Daarmee bevestigde Zivkovic de indruk van veel voetbalanalisten dat hij nog lang niet het supertalent is dat rijp is voor een Europese topclub.

Na de zeperd tegen SC Heerenveen had trainer Erwin van de Looi zijn team uitstekend voorbereid op de titelkandidaat uit Overijssel. Taktisch en mentaal leverde de ploeg een prima prestatie tot groot genoegen van de hondstrouwe fans in de Euroborg. FC Twente mocht dan wel het meest in balbezit zijn, maar qua kansen deden de Groningers niet onder voor hun tegenstander.

Met dezelfde instelling kan aanstaande zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles drie punten worden bijgeschreven aan het totaal, waarmee in een klap afgerekend wordt met de angst om in de gevreesde gevarenzone van de eredivisie te moeten voetballen. Vooralsnog haalde FC Groningen uit de laatste vijf duels slechts twee punten en een overwinning tegen de Deventenaren is min of meer een noodzaak.

Dat kan risicoloos gebeuren met de jongelingen Joell van Nieff en Hans Hateboer. Beide ras-Groningers (Stadjer en Beertster) voetbalden in het team alsof ze dat al jaren doen. Het was opvallend hoe weinig fouten ze maakten. Sterker nog, Hateboer kreeg weer een assist op zijn naam door de bal voor te zetten op Adorjan, die de openingstreffer scoorde.
Voetbalanalyse van Mistersnooker Foto: Eric Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *