FC Groningen in het spoor van de koploper

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen blijft door een 3-0 zege in Almelo bij Heracles in het spoor van de koploper in de eredivisie. Kostic (2x) en Zivkovic verzorgden de productie, maar een fraaie wedstrijd werd het nooit. Er was echter geen Groninger fan die daar een boodschap aan had.

Voor de ploeg van trainer Van de Looi was het al weer een paar maanden geleden dat de volle buit op vreemde bodem binnengehaald werd. Daarom was er veel reden tot tevredenheid in het Groninger kamp. Vooral ook omdat het elftal zich met de winst nadrukkelijk meldde in de top van de ranglijst. Dat de zege in een foeilelijke wedstrijd werd behaald, daar werd na afloop amper over gesproken.

 

Er moest een stevige peptalk van Van de Looi in de rust aan te pas komen om de noorderlingen wakker te schudden. Heracles was in de eerste helft namelijk de bovenliggende partij en het leek wel alsof de Groninger spelers steeds een stapje tekort kwamen om de bal te veroveren. Ook in de duels toonden de Almeloers zich de sterksten.

 

De wedstrijd was aanvankelijk het aankijken niet waard. Zivkovic stond voorin gewoon een paar maal kansen te verprutsen en Filip Kostic ontpopte zich als een pingelaar op een doodlopende weg. Beide spelers werden door hun doelpunten natuurlijk als helden vereerd door de meegereisde supporters, maar een kritische beschouwing van hun verrichtingen levert verrassend veel minpunten op.

Het zal de Groningers allemaal een zorg zijn. Winnen van lelijke wedstrijden is ook een kunst en er kan nu twee weken (volgende week is er geen competitie in verband met interlandverplichtingen) toegeleefd worden naar het thuisduel tegen PEC Zwolle. Dan zal de Trots van het Noorden moeten laten zien dat het terecht aanspraak maakt op een toppositie in de eredivisie. Maar om van PEC te winnen, zal er in de Euroborg beduidend beter gevoetbald moeten worden dan in Almelo.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *