FC Groningen in een flow richting play-offs

roda gromFC Groningen stelde de play-offs voor een Europese ticket zondagmiddag veilig met een 2-1 zege bij Roda JC. De noorderlingen boekten hun vijfde achtereenvolgende overwinning en zitten in een flow richting seizoenstoetje. Op dit moment lijkt SC Heerenveen de eerste tegenstander in de play-offs maar er kan in de laatste competitieronde nog van alles veranderen.

Een smet op de feestelijkheden in Kerkrade vormde de rode kaart die Kieftenbelt opliep na een ordinaire doodschop. De speler heeft zich wel vaker als een schopper misdragen, maar hij was de laatste maanden juist wat rustiger in zijn spel geworden. Vermoedelijk zal Kieftenbelt een van de twee play-offwedstrijden missen, maar of dat en verlies is, valt nog te bezien. In elk geval zal zijn vervanger meer voetballend vermogen aan het team bijdragen.

Een groot pluspunt was weer het optreden van het aanvalsduo Kostic en Zivkovic, dat in het huidige spelsysteem floreert als nooit tevoren. Het was dan ook geen toeval dat de beide jongelingen de Groninger treffers voor hun rekening namen. Zoals ze de laatste weken voetballen, zijn ze een gevaar voor elke verdediging in de eredivisie. Met hen in de voorste linie is de Trots van het Noorden niet eens kansloos als het gaat om het veroveren van een Europese ticket.

Achteraf is het jammer dat trainer Erwin van de Looi niet eerder deze succesformule heeft gevonden. In de aanloop naar de winnende reeks wedstrijden wisselde de oefenmeester vrijwel elke week de poppetjes in zijn elftal. Er moest een bijna-sportieve-crisis aan te pas komen om Van de Looi te bewegen het elftal in een veredelde 4-4-2 opstelling te laten spelen met Zivkovic en Kostic als absolute uitblinkers. Het is natuurlijk doodzonde dat dit tweetal er volgend seizoen niet meer is. Zivkovic gaat naar Ajax en er zal ook serieuze belangstelling komen voor Kostic.

Volgende week zondag kan de Trots van het Noorden zijn succesreeks voortzetten met een thuiswestrijd tegen Heracles. Dit laatste competitieduel vormt de generale voor de play-offs en er is voor Van de Looi alles aan gelegen om in de Euroborg zijn zesde achtereenvolgende zege te boeken. Al was het alleen maar om met veel zelfvertrouwen te beginnen aan de strijd voor deelneming aan Europees voetbal.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

 

Dit bericht is geplaatst in FC Groningen, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *