FC Groningen krijgt te weinig tegen PEC

sport fc groningen tribune (1 van 1)FC Groningen heeft er zondagmiddag in de Euroborg alles aan gedaan om zich steviger in de top van de eredivisie te nestelen. Tegen PEC Zwolle kwam het echter niet verder dan 0-0. Dat er achter die uitslag ook een boeiende wedstrijd schuil kan gaan, bewezen de teams met veel inzet en de wil om te winnen.

De Trots van het Noorden blijft met het puntje nog steeds comfortabel in de top-vijf van de ranglijst. Een mooie reeks ongeslagen wedstrijden had tegen PEC een prachtig vervolg moeten krijgen, maar de debutant uit Zwolle onderstreepte weer eens dat het niet toevallig in het ‘linker rijtje’ staat.

Na afloop konden er twee conclusies getrokken worden: FC Groningen speelt al weken met de borst vooruit en de 17-jarige Zivkovic is geen tovenaar. Weer zaten er veel scouts voor hem op de tribune, maar ze zullen nog wel eens terugkomen om te zien of de talentvolle spits inderdaad zo goed is als ze dachten.

We schreven het al eerder op deze plaats: Zivkovic is een bijzonder getalenteerde voetballer, maar nog lang geen Arjen Robben. Hoewel hij tegen PEC ruim voldoende speelde, kon hij geen beslissende actie uit de hoge hoed toveren. Dat is geen waardeoordeel over hem maar wel een voetnootje dat de scouts ongetwijfeld ook in hun rapport gaan schrijven.

Als team voetbalt FC Groningen sinds de 1-0 zege op PSV met de borst vooruit. Dat is niet alleen leuk om te zien maar het vertaalt zich ook in veel aanvallende bedoelingen. De wil om te winnen is vele malen groter dan bijvoorbeeld het vorige seizoen toen er nogal eens werd gevoetbald met een aangetrokken handrem.

Er viel zondag in de Euroborg dan ook veel te beleven. Het was een meevaller dat ook het door Ron Jans getrainde PEC aanvankelijk veel drang naar voren vertoonde. Jans gaf na afloop echter toe dat hij voor het eerst blij was met een puntje. Niet zo verwonderlijk, want FC Groningen was – zoals dat tegenwoordig zo mooi heet – de bovenliggende partij.

De competitie zit nog niet op de helft, maar we kunnen zo langzamerhand wel vaststellen dat trainer Erwin van de Looi zijn elftal gedurfder en aantrekkelijker laat spelen dan zijn voorganger Rob Maaskant. En met de borst vooruit kun je veel bereiken. Ook op het voetbalveld.

Voetbalanalyse van Mistersnooker

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *