FC Groningen laat fans in de steek: 1-1 tegen ADO Den Haag

groningen ado den haag 01-03-1

In de allerlaatste seconde van de blessuretijd incasseerde FC Groningen tegen ADO Den Haag een tegentreffer waardoor de overigens terechte eindstand (1-1) op het scorebord stond. En weer verlieten de fans in de Euroborg teleurgesteld het stadion. Na elf competitiewedstrijden slaagde hun ploeg er ook deze zondagmiddag niet in om te winnen.

Het blijft kwakkelen met het team van trainer Erwin van de Looi, dat de playoffs zo langzamerhand wel kan vergeten. Met een zege tegen ADO en een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht voor de boeg, was er misschien nog wel een mogelijkheid geweest om de zevende positie te bereiken, maar er is geen voetbalanalyticus die daar nu nog in gelooft.

En eerlijk is eerlijk: FC Groningen verdient het ook niet om zich in het linker rijtje van de ranglijst te nestelen. Daarvoor speelt het elftal veel te armoedig. Zelfs in het eigen Euroborg bakten de mannen van Van de Looi er weinig van. Door een arbitrale blunder (scheidsrechter Manschot zag een handbal die er niet was) mocht Tjaronn Chery vanaf elf meter scoren, maar voor de rest stelde het spel van de Groningers niet veel voor.

Ook het experiment met Nick van der Velden in de spits – De Leeuw was geblesseerd – mislukte volledig. Dat lag vooral aan Van der Velden zelf die eerst vergat zijn scheenbeschermers om te doen, daarna een strafschop slecht inschoot en vervolgens in de frontlinie weinig klaarspeelde. Hij kreeg van Van de Looi de kans om zich weer in de basis te voetballen, maar dat zit er na zijn gespartel niet meer in.

Het gemis van een aanspeelpunt in de spits zal wel tot het einde van het seizoen pijn doen. Achteraf zal de technische leiding wel moeten toegeven dat er in de winterstop beter een nieuwe spits ingekocht had kunnen worden in plaats van twee middenvelders. Er is in de club veel te lang geloofd dat Danny Hoesen die rol goed zou kunnen invullen.

De Trots van het Noorden danste voor Europees voetbal tot zondag nog op twee bruiloften (playoffs en bekerwinst) maar daar kan nu wel een bruiloft van worden geschrapt. Blijft over de bekerwinst in de Kuip. Excelsior thuis in de halve finale (op 8 april) werd tot voor kort nog gezien als een zacht eitje. Maar FC Groningen zal in de huidige vorm alles op alles moeten zetten om die klif te omzeilen op weg naar de finale.

Voetbalanalyse van Mistersnooker – Foto: Kevin van der Laan

(volg mistersnooker ook op twitter)

Dit bericht is geplaatst in FC Groningen, Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to FC Groningen laat fans in de steek: 1-1 tegen ADO Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *