FC Groningen wint met twee vingers in de neus van Go Ahead Eagles

fc-groningen-go-ahead-1-1024x442Zonder zich bovenmatig in te spannen won FC Groningen zijn eerste competitiezege van 2015 tegen Go Ahead Eagles: 2-0. Daarmee maakten de Groningers een prima begin van de jacht op de playoffs voor deelname aan Europees voetbal. Ze dansen op twee bruiloften want er is ook nog uitzicht op rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. De finale van de bekercompetitie is namelijk een haalbare kaart met Excelsior thuis als tegenstander in de halve finale.

De komende zes competitiewedstrijden kan de Trots van het Noorden de playoffs min of meer veilig stellen. Met achtereenvolgens Heracles (uit), AZ (thuis), Excelsior (uit), Heerenveen (uit), ADO (thuis) en FC Dordrecht (thuis) kunnen voldoende punten gehaald worden. FC Groningen is het eigenlijk aan zijn stand verplicht om zich in de suptop van de eredivisie te gaan nestelen, want de spelersgroep herbergt daarvoor voldoende kwaliteit.

Met Tibbling (tegen Go Ahead weer uitblinker) en Rusnak heeft Chery op het middenveld voetbalmaatjes gekregen waar hij goed mee kan opschieten. Ze vinden elkaar zo gemakkelijk dat de punten straks als rijpe appelen van de boom kunnen worden binnen gehaald. Met name Simon Tibbling is na een paar weken al publiekslieveling nummer een geworden in de Euroborg. De supporters zongen hem zaterdagavond minutenlang toe. Daarnaast heeft trainer Van de Looi nog een andere smaakmaker in de persoon van Mahi, die het vooralsnog moet doen met invalbeurten.

Met een zondagsschot op zaterdagavond opende Rusnak de score tegen Go Ahead Eagles. Hij zocht Michael de Leeuw maar raakte de bal zo verkeerd dat het speeltuig in het vijandelijke doel zeilde. De andere treffer was veel mooier. Twee hakballetjes gingen aan de goal van Chery vooraf. Het voorbereidende werk was van Mahin en Antonia gaf de beslissende assist. Het was feest in de Euroborg, hoewel gezegd moet worden dat het weerwerk van Go Ahead bijzonder magertjes was.

Met de relatief gemakkelijke reeks van zes competitieduels voor de boeg, is het zaak dat Van de Looi het elftal niet te vaak gaat wisselen. Hoesen – tegen Go Ahead geblesseerd – heeft zijn krediet verspeeld en Mahi verdient eens een kans als basisspeler. Meer gewissel is niet nodig. Mits iedereen blessurevrij blijft (en zonder schorsing) staat de basiself momenteel als een huis. FC Groningen kan een paar mooie voetbalmaanden tegemoet gaan met als klap op de vuurpijl het bereiken van de finale om de KNVB-beker.

Voetbalanalyse van Mistersnooker / Foto: Kevin van der Laan

Dit bericht is geplaatst in FC Groningen, Nieuws, Sport, Voetbal met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *