Finish Tocht om de noord in de Der Aa-kerk

Tocht om de noord-8864Het wandelfestival Tocht om de Noord eindigde vandaag 27 september in de Der Aa-kerk met een orgelestafette voor de deelnemers.
Het wandelfestival, De Tocht om de Noord (TodN) gaat kriskras van West naar Oost en van Zuid naar Noord door de provincie Groningen. De Tocht om de Noord stond dit jaar in het teken van zintuig ‘horen’. Het thema was dit jaar ‘Laat je leiden door het geluid van Groningen’.

Groningse orgels
De rode draad van de wandeltocht is dit jaar het Groningse orgel, dat in de Middeleeuwen werd geïntroduceerd in vele kerken. Sinds die tijd zijn er allerlei soorten orgels verschenen.
De wandelaars gaan tijdens de Tocht om de Noord veel van deze bijzondere orgels tegenkomen. De afsluiting van de wandeling is in de Der Aa-kerk met haar beroemde Schnitgerorgel.

Muzikale ontdekkingstocht
De Tocht loopt dit jaar volgens de tweede regel van het Gronings volkslied: ‘van Drenthe tot aan ’t Wad‘.
Het werd een muzikale ontdekkingstocht, waarin vijfduizend wandelaars kennismaakten met de cultuur van Groningen met daarbij het orgel in de hoofdrol. De finish is dit jaar in de Der Aa-kerk midden in het centrum van Groningen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Geen categorie, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *