Fout gestalde fietsen sneller verwijderd

Fietsen die in de binnenstad buiten de aangewezen fietsparkeerplekken staan, worden sneller verwijderd. Eerder had de foutparkeerder na constatering van de overtreding een uur om zijn fiets alsnog correct te stallen. Fout gestalde fietsen mogen vanaf heden 15 minuten na constatering worden verwijderd door de gemeente. Voor te láng gestalde fietsen, dat zijn fietsen die langer dan 4 weken ongebruikt in de openbare ruimte staan wordt de termijn ook verkort. Deze termijn gaat van 14 dagen naar 7 dagen na constatering.

Vanwege de coronapandemie is op 1 juni 2020 een fietsparkeerverbod ingevoerd voor een deel van de binnenstad. Het doel van dit verbod is om in het kernwinkelgebied meer ruimte te maken voor voetgangers, zodat bezoekers van de binnenstad de mogelijkheid hebben om 1,5 meter afstand te houden.

Philip Broeksma, wethouder Verkeer & Vervoer: “Veel mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Dat is een schone en gezonde manier van vervoer en scheelt veel auto’s in de binnenstad. Om te voorkomen de geparkeerde fietsen leiden tot onvoldoende ruimte voor voetgangers om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen gaan we nu strenger handhaven op fout gestalde fietsen.”

Door de gemeente weggehaalde fietsen kunnen opgehaald worden op de Ossenmarkt.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *