Fractievoorzitter Stadspartij breekt het Forum af

Bouwplaats Forum-1651Het is nog niet zo lang geleden toen op 23 oktober  de bemiddelaar Johan Remkes vaststelde dat op vragen van de Stadspartij het stop zetten van het Forum geen werkelijkheid is, immers het proces is in volle gang. De politiek moet eerlijk en open.  Het democratisch proces rondom het Forum was hiermee een feit en niet een stap terug naar de vorige eeuw, aldus de heer Remkes.

Het is dan ook aan de verantwoordelijke wethouder om mededelingen te doen over over- of onderschrijdingen van het bouwproces.  Met het roepen van de Stadspartij dat de bouw van het Forum duurder uit zal pakken spreekt zij voor haar beurd en draagt niet bij aan het vertrouwen in de Groninger Politiek die dit proces ingang gezet heeft.  Er heerst verwarring alom in de media. Zo meldt RTV-Noord:

De Stadspartij in Groningen vreest dat de bouw van het Forum door verzakkingen miljoenen duurder zal uitpakken.

Volgens fractievoorzitter Robert Prummel komt bij de aanleg van de parkeergarage onder het forum al een probleem aan het licht: de als eerst aangelegde wanden van de garage zouden wijken. Daardoor dreigen gebouwen in de omgeving te verzakken, aldus Prummel. Dit speelde bij de bouw van de parkeergarage aan het Damsterdiep ook.

De raadsfractie van de Stadspartij gaat het gemeentebestuur om opheldering vragen.

En zo meldt OOGTV:

Volgen de gemeentewoordvoerder Arda Kleinsma ligt de bouw van het Groninger Forum keurig op schema. “Er waren voor de kerstdagen twee probleempjes waardoor er even wat langer is doorgewerkt, maar nu ligt alles weer op schema.”

Volgens de Stadspartij waren er problemen met de bouw van de parkeergarage, er zou een verkeerde methode gebruikt zijn om de bouwput te graven. Het verhaal van de stadspartij is onjuist volgens de woordvoerder.

“Bij grote projecten als de bouw van het Forum zit iets weleens tegen, iets anders valt dan weer mee. Alles ligt gewoon op schema. We houden de vinger aan de pols ”

Tijd voor de Stadspartij om eens een gesprek aan te gaan met de verantwoordelijke wethouder in deze.

 Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Fractievoorzitter Stadspartij breekt het Forum af

  1. karin andringa schreef:

    … spreekt zij voor haar … beurd?? :)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *