Frans Kerver eerste Nederlander met basisinkomen

nederland 2015, groningen, centrum, koningsdag, coehoornsingel

Terwijl politici en wetenschappers nog druk in debat zijn over de vraag of een onvoorwaardelijk basisinkomen wel wenselijk en haalbaar is, worden in Groningen en Eindhoven de eerste basisinkomens van Nederland al uitgereikt. Sociaal ondernemer Frans Kerver krijgt een jaar lang een onvoorwaardelijk inkomen van € 1.000 per maand. Dit geld is bij elkaar gebracht door “crowdgifting”; zo’n 450 mensen doneerden samen € 12.000 op de website van Ons Basisinkomen (www.onsbasisinkomen.nl). Tegelijkertijd zamelde econometrist en ‘ondernemend idealist’ Sjir Hoeijmakers € 25.000 in op www.maakbasisinkomenmogelijk.nl om zich twee jaar onafhankelijk aan werk voor het basisinkomen te kunnen blijven wijden – en heeft dus eigenlijk de komende tijd zelf ook een basisinkomen.

Terwijl politici en wetenschappers nog druk in debat zijn over de vraag of een onvoorwaardelijk basisinkomen wel wenselijk en haalbaar is, worden in Groningen en Eindhoven de eerste basisinkomens van Nederland al uitgereikt. Sociaal ondernemer Frans Kerver krijgt een jaar lang een onvoorwaardelijk inkomen van € 1.000 per maand. Dit geld is bij elkaar gebracht door “crowdgifting”; zo’n 450 mensen doneerden samen € 12.000 op de website van Ons Basisinkomen. Tegelijkertijd zamelde econometrist en ‘ondernemend idealist’ Sjir Hoeijmakers € 25.000 in op  om zich twee jaar onafhankelijk aan werk voor het basisinkomen te kunnen blijven wijden – en heeft dus eigenlijk de komende tijd zelf ook een basisinkomen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Frans Kerver eerste Nederlander met basisinkomen

  1. bote Rinse Pieter Blaauw schreef:

    Is that Free money? as in welfare no work ,handout? Now he can buy some razorblades and some Dental work and look for a job.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *