Gala het Nationale Ballet als opname in Pathé Groningen

seizoen1314_600x850Het Nationale Ballet viert het nieuwe balletseizoen 2013-2014 met een feestelijke opening in het Muziektheater in Amsterdam en Pathé vertoont dit op zondag 15 september speciaal voor iedereen die het heeft gemist of nog een keer wil zien.

Het wordt een uniek gala vol met verschillende hoogtepunten uit het rijke balletrepertoire van Het Nationaal Ballet en enkele verrassingen. 

Het Gala opent met een spectaculair Grand Defilé met meer dan 220 dansers: alle dansers van Het Nationale Ballet; de Junior Company; en de Nationale Balletacademie. De twaalf stersolisten van Het Nationale Ballet, waaronder de nieuwe eerste solist Vito Mazzeo, zullen acte de prèsence geven in verschillende klassieke pas de deux uit onder andere Don Quichot, Tchaikovsky Pas de Deux en een Grand pas classique.

Verder zijn er werken te zien van onder meer choreografen Hans van Manen en Christopher Wheeldon, beiden winnaars van de prestigieuze dansprijs Benois de la Danse 2013 voor beste choreografie, en andere virtuoze en sprankelende choreografieën die zijn geselecteerd uit het rijke repertoire van het gezelschap.
Marijn Rademaker keert terug als gastsolist bij Het Nationale Ballet, hij danst een solo die niet eerder te zien is geweest in Nederland. De Junior Company maakt zijn debuut op het podium van Het Muziektheater Amsterdam en danst een wereldpremière van artistiek coördinator en choreograaf Ernst Meisner voor alle twaalf dansers van het juniorengezelschap.
Tijdens het Gala wordt ook de Alexandra Radiusprijs 2013 uitgereikt aan de meest opvallende danser(es) uit het tableau van Het Nationale Ballet van het afgelopen seizoen.

Beeldmateriaal: Nationaal Ballet.

Dit bericht is geplaatst in In beeld, Kunst, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *