Gasunie versnelt investeringen voor de energietransitie

Overgang van gastransport naar duurzame energie-infrastructuur

Gasunie versnelt de energietransitie in Nederland door in de komende jaren haar infrastructuur aan te passen en nauw samen te werken met diverse partijen. Hiervoor gaat zij aanzienlijk investeren in een duurzame samenleving. Er liggen ambitieuze plannen klaar om tot 2030 van het huidige gas-infrastructuurbedrijf naar een duurzame energie­-infrastructuuronderneming te transformeren. Dit meldt Gasunie in het jaarverslag dat zij vandaag publiceert. De aandacht zal in 2030 naast aardgastransport in toenemende mate liggen op groen gas, waterstof, CO2 en warmte op een veilige, betrouwbare, betaalbare manier. Door partijen bij elkaar te brengen, samen te werken en te verbinden aan haar infrastructuur faciliteert Gasunie de markt en samenleving om de ambitieuze klimaatdoelen van Nederland, Duitsland en de Europese Unie mede te realiseren.

Han Fennema, CEO van Gasunie: ”Als duurzame energie-infrastructuuronderneming moeten we voor de markt uit investeren zodat onze infrastructuur klaar is voor het toekomstige energiesysteem.
Over dertig jaar vervoeren onze netten groene waterstof, groen gas, warmte en CO2 waar de markt en samenleving om vragen. Betrouwbaarheid en veiligheid blijven daarbij leidend voor ons.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *