Geen babyluikje in Groningen

weer-vondeling-in-antwerps-babyluik-id3229104-1000x800-nEen babyluikje komt er wat B&W betreft niet in Groningen. De gemeente gaat geen medewerking verlenen aan het inrichten van een babyluikje en doet aangifte als het initiatief hiervoor wordt doorgezet.

Er is een initiatief voor het oprichten van een babyluikje in de Indische Buurt. Dit is een verwarmde kamer of ruimte waar een baby anoniem kan worden achtergelaten. Zodra dit gebeurt, treedt een protocol in werking om de baby op te vangen. 

Anoniem
De initiatiefneemster heeft de gemeente gevraagd een standpunt in te nemen over haar initiatief. B&W staan hier afwijzend tegenover. Het babyluikje past niet in het huidige beleid rondom de zorg tijdens zwangerschap en bevalling, en het ondermijnt de bestaande hulpverlening. Daarnaast is informatie over afstamming van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van de eigen identiteit. Als een baby anoniem wordt achtergelaten, is hierover dus niets bekend. Bovendien is het te vondeling leggen van baby’s in Nederland strafbaar. De gemeente adviseert de initiatiefneemster dan ook dringend om geen vervolg te geven aan dit initiatief voor een babyluikje.

Foto: De Gazet van Antwerpen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Geen babyluikje in Groningen

  1. mitsai schreef:

    wat stom van B&W, die hebben liever dat ongewenste baby’s worden gedood?

  2. evelien schreef:

    Het gaat wel om kinderen die arme moeders hebben en met problemen van hun ouders opgroeien. Ik zou ze wel een kans geven door het babyluikje te installeren. Door de crisis wordt alles nog erger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.