Geen doorkomen aan | WinterWelvaart | UPDATE

Recordaantal bezoekers op WinterWelVaart

Dit weekend kwamen maar liefst 36.000 mensen naar het gezelligste gratis winterfestival in Groningen. Dit is een absoluut een record. Vorig jaar, en in 2017, trok het evenement 30.000 bezoekers. De organisatie denkt dat de stijging te danken is aan het sfeervolle podium bij museumcafé Het Pomphuis, dat deze zomer voor het eerst een terras had op de kade van de Kleine der A, pal achter het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ook het mooie weer op vrijdag en zaterdag heeft bijgedragen aan het succes. WinterWelVaart is uitgegroeid tot een ware traditie in de donkere periode voor kerst en steeds meer organisaties verzorgen een deel van de programmering. Aan deze editie hebben ongeveer 90 vrijwilligers tussen 16 en 76 jaar meegewerkt.

Zaterdagavond was er geen doorkomen aan op de Hoge, Lage en Kleine der Aa. Al schuifelend verplaatsten de vele bezoekers van het maritieme evenement zich voort langs de vele marktkramen en historische schepen langs de kade.

Wintermarkt
WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

Kunstroute en kinderprogramma
Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen. Er is ook een prachtig kinderprogramma tijdens WinterWelVaart. Dit programma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen, workshops en games.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.