Geluidsoverlast dance in the park

IMG_1248Ook bewoners van de Badstratenbuurt klagen over de dance feesten in het Stadspark. De ervaren geluidsoverlast was o.a. een belangrijk bespreekpunt tijdens de laatste ALV in maart jl. Het LIC feest van september dreunde blijkbaar nog steeds na.

Het continue gedreun en gestamp, van een 1 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts, wordt door veel bewoners als emotioneel zeer belastend ervaren. Bovendien bestaat de algemene indruk dat het geluidsoverlast uit het Stadspark de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Zowel de frequentie, de duur als heftigheid van de festivals lijken veranderd.

Gisteren, 7 september was het weer raak. Twaalf uur lang pure overlast. Op meldingen van geluidsoverlast door buurtbewoners komt steevast de reactie dat het binnen de regels valt. Wellicht moeten de regels worden bijgesteld.
De bewoners van de Badstratenbuurt zouden u dan ook enorm dankbaar
zijn als de mogelijkheden worden onderzocht om deze vorm van geluidsoverlast voor de toekomst te beperken. Waarbij wij denken aan minder herrie, dus minder dreunende bassen; minder lang, want 12 uur is echt teveel; meer tijd tussen de festivals. In het recente verleden hebben we meegemaakt dat er 3 dagen achter elkaar een evenement was: house, piraten, schlager.

Foto: Google.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *